Sociokrati 3.0 — också kallat “S3” — är en social teknologi för att utveckla lättrörliga och motståndskraftiga organisationer i alla storlekar, från små nystartade företag till stora internationella nätverk och samarbeten mellan många myndigheter.

Denna praktiska guide innehåller en omfattande samling av beprövade och testade koncept, principer och metoder för att förbättra prestanda, engagemang och välbefinnande i organisationer.

Sedan starten 2015 har mönster från S3 hjälpt människor i en rad olika organisatoriska sammanhang att få ut det bästa av samarbete. Från nystartade företag till små och medelstora företag, stora internationella organisationer, investerarfinansierade och ideella organisationer, familjer och samhällen.

Att använda S3 kan hjälpa dig att uppnå dina mål och framgångsrikt navigera i komplexa omständigheter. Du kan göra ändringar ett steg i taget, utan att behöva en plötslig, radikal, omorganisation eller planera ett långsiktigt förändringsinitiativ:

  • Börja helt enkelt med att identifiera de områden där det finns störst behov och välj en eller flera metoder eller riktlinjer som hjälper.
  • Gå fram i egen takt och utveckla färdigheter och kompetenser på vägen.

Oavsett din position i organisationen finns det många beprövade idéer som är relevanta och användbara för dig.

Sociocracy 3.0 är gratis och helt fritt att använda, och licensierat under Creative Commons Free Culture License.